ההחלטה הפתאומית של בוריס ג'ונסון להטיל בידוד של שבועיים על כלל המבקרים החוזרים לבריטניה מספרד, מערערת שוב את שוק בתי הנופש, שרק התחיל להראות סימני התאוששות בשוק הנדל"ן בספרד לאחר הסגר.
אין ספק כי לאחר הופעת הCOVID-19 בספרד ובכל העולם, היה זה ברור ששנת 2020 לא הולכת להאיר פנים לשוק הבתים שנמצאים על רצועת החוף במדינה, אולם המהלך האחרון של ממשלת בריטניה, שמעיד שהיא לא לוקחת סיכונים מיותרים, פגע בשוק הגדול הזה והוציא אותו מהמשחק. לפחות לחודשי הקיץ שנותרו...
התיירות הבריטית - נתח שוק התיירות הנכנסת הגדול ביותר בספרד
מצב זה יצר מציאות קשה יותר בכל הנוגע לתקוות להציל את מה שנותר מ-2020, לפחות בכל מה שקשור לשוק הבריטי. כפי שניתן לראות בתרשים למטה, התיירותי הבריטית בספרד מהווה 13% מסך התיירות הנכנס לספרד ומהווה את פלח השוק הדומיננטי ביותר.
עם 13%, בריטניה מובילה ברכישות של נכסים בספרד על פני לאומים אחרים
"החדשות האחרונות של ממשלת בריטניה בנוגע לנסיעות לספרד הן מכה אדירה עבור הסקטור שלנו", אומר וורוויק פמברטון, מנהל Costa Brava Fincas, סוכנות נדל"ן שממוקמת ב- Platja d’Aro, עיירת נופש על חוף הים במחוז Girona שבקטלוניה. "2020 הייתה שנה מטורפת עד היום, ובדיוק כשהשוק צמח, חדשות שליליות שמקורם בפוליטיקאים אירופאים, לא עוזרות בכלל."
השפעות על שוק הנדל"ן הספרדי
יחד עם זאת, עפ"י דיווחים מסוכנים אחרים ברחבי ספרד, יש גם קולות שמעידים דווקא על כך שהתעניינות הקונים התגברה לאחר סיום הסגר, וכמה מכירות אף נעשו במהלכו. גם לדברים אלו יש לסוכן הנדל"ן מ-Costa Brava מה להגיד:
"באופן מפתיע, במהלך מאי ויוני היה לנו עניין רב מצד לקוחות אירופאים, ולמרבה המזל ניהלנו כמה מכירות באמצעות שיחות וידאו, דבר שהיה חדש עבורי" אמר וורוויק. "אני מתאר לעצמי שנראה ירידה נוספת עם החדשות האחרונות, שעל הדרך יכולות להיות חדשות טובות עבור המשקיע החכם."
בכל הנוגע למחירי הדירות, כמות המכירות שזוכות להנחות הקרובות למספרים דו ספרתיים - לא משנה מה הנתונים הרשמיים, "שאלת המחירים נשארה כמעט זהה (למרות שיידעתי את בעלי הדירות שאנחנו צריכים להפחית אותם). עם זאת, מחירי המכירה הם בדרך כלל בערך 15% ממחיר השיווק", מסביר וורוויק ומוסיף "Platja d’Aro פתוחה לעסקים, אך כפי שאתם יכולים לדמיין הרבה יותר שקט השנה".
התמרמרות בספרד, האם מדובר במניעים פוליטיים?
יש הרבה התמרמרות בתקשורת הספרדית, ובמיוחד בענף התיירות, בגלל ההחלטה הבריטית הפתאומית "לבודד" את ספרד. מה שמרגיש מעט אבסורדי הוא ששיעור ההתפרצות של הנגיף באנגליה עולה על אותם אזורים בספרד, שאליהם הולכים 99% מהתיירים הבריטים (קוסטה בלנקה, בקוסטה דל סול, הבלאריים והאיים הקנריים) בהם יש שיעורי התפרצות נמוכים יותר.
התחושה היא שבידוד ספרד היא החלטה פוליטית שמטרתה להשאיר את התיירים בבריטניה. רבים טוענים כי זוהי החלטה לא הגיונית במיוחד ברמה הבריאותית הציבורית, מה שעורר חשד להיותה החלטה פוליטית. ברדיו מדברים על זה שאולי היעדים המתחרים של ספרד, כמו איטליה ויוון, יוצרים מעטה דיסקרטיות מכוון ביחס למספרי הנדבקים והחולים בגבולותיהם. ככל שאתה בודק ומפרסם יותר, אתה נראה גרוע יותר. תהיה הטענה אשר תהיה, התחרות בהחלט נהנית מהמצב. "יוון מרוויחה מהכאב בספרד", מדווחים ב-Sunday Times. "מקבלי נופש נוהרים ליוון וטורקיה במקום לספרד, מכיוון שהם מחפשים יעדים תיירותיים עם הסיכון הנמוך ביותר למגבלות נסיעה". ההחלטה בבריטניה לבידוד ספרד, מעידה גם על כוונתה ל"בידוד" אנשים רבים מהעסק, ולהפיכת המיתון הספרדי הקשה, לגרוע עוד יותר.
תגובות